V O O R B E R E I D I N G E N  

1/3
Voorbereiding 2018


In 2017 hebben wij in verband met onze verhuizing geen kerststal op kunnen zetten (helaas). Dit jaar zal de kerststal nog groter worden dan ooit. Wel zijn de afgelopen twee jaar heel veel nieuwe beeldjes en accessoires toegevoegd aan onze verzameling. Dus iedereen zal begrijpen dat onze handen jeuken.

In ons nieuwe huis hebben wij net als in Bemmel een "kerstbeeldjes kamer" gerealiseerd. Ook deze kamer is flink uitgebreid.

Dit jaar starten we extra vroeg met opbouwen, zo rond 1 november. Dit daar we de gehele beplating en de achterwand opnieuw samen moeten gaan stellen.

Voorbereiding 2016


Op de kerstmarkt 2015 te Barcelona zijn we tegen Koning Herodes en zijn wachters aangelopen. Te mooi om te laten staan. Dit jaar in de Kerststal van 2016 krijgt Herodes zijn eigen paleis met  heuze pilarengalerij. Ook is er in het paleis een lagere school gevestigd en je kunt een kijkje nemen bij de meid in de keuken.

Tevens zijn we in mei 2016 voor de 4e keer naar Marolin geweest waar we schapen hebben opgehaald die speciaal voor ons op kleur zijn vervaardigd.

Leuk om te melden is dat onze Kerststal vanaf volgend jaar op een nieuw adres zal pronken. Natuurlijk nog mooier en nog groter dan jullie van ons gewend zijn.

Voorbereiding 2015


De kerststal van 2014 staat nog in de kamer of we zijn alweer bezig met de voorbereidingen van 2015. Ja zo gaat dat in huize Wouters / Koster.

Voorbereiding 2014


De voorbereidingen van 2014 begonnen al vroeg en wel in april 2014. Al een tijdje waren we op zoek naar leuke koeien. Toch maar eens een keertje weer kijken. En ja hoor, bij een campingwinkel in de buurt van Ede lopen we tegen drie super leuke koeien aan. Verder zijn we dit jaar ook net als vorig jaar weer bij Marolin geweest in het voormalige Oost-Duitsland. Ja en dan kan Jacques het echt niet laten om alle beeldjes die hij nog niet heeft te laten staan.

 

Verder was onze vakantie naar de Cycladen (Griekenland) ook erg geslaagd. Daar hebben we heel wat leuke spulletjes voor de kerststal kunnen scoren!

Voorbereiding 2013

 

Voor het eerst dit jaar een beplating vanaf de keuken tot aan het eind van de kamer. Mooi mdf gekocht, alles op maat laten zagen volgens bouwtekening. Tafelpoten eronder en een hele mooie tafelrok (ook zelf gemaakt). Wat zouden al die vrouwen gedacht hebben bij de stoffenzaak in Wijchen wat die twee heren met meters van die voeringsstof zouden gaan doen!

Om de beplating een opstaande rand zodat het mos mooi op zijn plaats blijft liggen en we het niet hoeven vast te plakken als andere jaren met dubbelzijdig tape. Verder door het hele jaar heen hebben we van alles bij elkaar gesprokkeld. Een leuke boot hadden we van een vakantie naar Gozo, mandjes uit Spanje, eigen gemaakte huizen, bezoek naar Marolin (heel veel beeldjes gekocht!!) en ook liep Jacques tegen een antieke kerstgroep aan van Marolin op Marktplaats.... voor het bedrag van € 35.

© 2014 by EDWIN KOSTER