K E R S T S T A L

Kerststal 2018


Dit jaar hadden we grootste plannen voor het opbouwen van onze kerststal in het nieuwe huis. Hoe dichterbij het einde van het jaar naderde hoe meer we er tegenop gingen zien. Ik denk dat we een beetje verhuismoe waren en gewoon zin hadden in een rustige kerst.

Vandaar dit jaar niet de beloofde grote kerststal van 8 meter maar een verkleinde versie, natuurlijk ook heel erg mooi! 

Iedereen die het leuk vind om te komen kijken is natuurlijk dit jaar ook weer van harte welkom.

Door te klikken op de foto's vergroten deze en zie je ze op werkelijke formaat

 

1/45
Kerststal 2016


De bouwwerkzaamheden van de kerststal 2016 zijn inmiddels in volle gang. Dit jaar is onze kerststal wederom een stuk groter geworden. De uitbreiding bestaat uit een groots paleis voor Koning Herodes met een heuze pilarengalerij. Aan de rand van het dorp is ook een echte traditionele olijvenboer komen wonen. Voor heerlijke olijfolie moet je echt bij hem zijn! 

 

Dank aan Ursula Knuman van www.studio1347.nl voor de mooie foto's!

Door te klikken op de foto's vergroten deze en zie je ze op werkelijke formaat

 

1/29

1/29
Kerststal 2015


De kerststal van 2015 staat! Ik hoor het Jacques nog zo zeggen het afgelopen jaar... "Nee, de eettafel gaan we niet helemaal volbouwen ten behoeve van de kerststal!" En toch is dit jaar de gehele eettafel onderdeel van de kerststal geworden.... En het is mooi!!!! Twee derde van de eettafel is besteed aan onze nieuwe kudde met schapen (marolin). Verder zijn de kerstbeeldjes weer flink uitgebreid (mensen & dieren) en staan er allemaal nieuwe huizen in Bethlehem. Kortom weer een lust voor het oog!

 

Door te klikken op de foto's vergroten deze en zie je ze op werkelijke formaat

 

Kerststal 2014


Voor het eerst dit jaar hebben we een beschilderde achterwand. Een landschap met bergen en mooie lucht en wolken. Het is nu echt af. Ook is de totale diepte nog verder uitgebreid. De totale oppervlakte is nu 5.40 x 0.90 cm.

Verder staan er ook de markt nog een aantal nieuwe kramen. Zo is er de marktkoopman met al zijn potten en kruiken en staat er een marktkoopman met perzische kleden. En is ook een drukte van jewelste op de markt. Zo gezellig. Kom snel kijken!

 

Door te klikken op de foto's vergroten deze!

 

1/18
Kerststal 2013


Dit jaar is onze kerststal flink uitgebreid. De opstelling is inmiddels kamerbreed (5,40x0,70). We hebben langs de platen een nieuwe tafelrok en zijn druk in de weer geweest met het bouwen van huizen, tenten en koopwaar voor op de markt. Ook is onze collectie flink uitgebreid met nieuwe en antieke Marolin beeldjes.

1/18
Kerststal 2012


Dit jaar de kerststal uitgebreider dan normaal. Een plank tussen het dressoir en de tafel moet onze kerststal verder doen uitbreiden. Nog meer schapen van Christien Dijkstra (Ashtown) en kamelen en olifanten. Ook zelf dit jaar palmbomen en een huis gemaakt.

1/15
Kerststal 2011


Dit jaar hebben we onze kerststal uitgebreid met 20 á 25 schapen bij Christien Dijkstra (Ashtown) vandaan. Ook een marktkraam en een eigen gemaakte poort en huis waren van de partij.

1/5
Kerststal 2010


Dit jaar hebben we niet de hele kerststal opgebouwd, maar wel dit jaar alleen een stal. Deze stal is zelf gemaakt en veel groter dan de stal die we normaal altijd gebruiken.

1/2

© 2014 by EDWIN KOSTER